Online sundo

SUNDO
online lekce, výuková kratší lekce

Obsah: sundo rozcvička, aktivace hlubokého stabilizačního systému, průpravná naciťovací cvičení, několik dechových pozic. Lekce je vhodná pro začátečníky a pro pokročilé naladěné na light praxi.

Kdy:  pondělí 19.10 – 20.20 

zoom link:
https://us02web.zoom.us/j/85463732510?pwd=aUk1a3VXYWw1VEt6VmxjdHZUYXdJZz09

Meeting ID: 854 6373 2510
Passcode: 287066

Cena: jednotlivá lekce 150 Kč

Peníze stačí poslat jednou měsíčně v součtu, č.ú. 2401190975/2010 (účet Bodyworx CZ, s.r.o., IČ 05924707).

Link pro tuto lekci je vždy stejný. 

zapojování středu v pozicích

Úvodní zahřívací cviky slouží k rozpohybování těla a aktivaci středu. Cviky nejsou výrazně složité, výzvou je správné provedení, které zapojí střed. 

Sekvence cviků projde a probudí celé tělo. Někteří účastníci zahřívací cviky používají jako půlhodinovou rozcvičku, která se dotkne každé části těla a pomůže k uvědomění a nacítění, zda v té které oblasti je vše v pořádku nebo je tam zapotřebí nějaké korekce. Lze cvičit i samostatně.

nápomocná naciťovací cvičení

Někdy si pomáháme uvědomovacími cviky z Feldenkraisovy metody, nacítěním akupunkturních bodů nebo soustředěním na určitý vizuální nebo pocitový aspekt dechu, abychom postupně zkvalitňovali pozice a kultivovali dech.

Pro každého z nás leží výzva jinde, obecně je důležité prohloubit dech a vytišit mysl tak, aby nám ve cvičení dobře sloužila v udržování záměru, který při cvičení chceme pěstovat. 

dechová meditace

Dechová meditace je jádrem praxe sunda. Na této online lekci necvičíme dechovou meditaci v obvyklé délce 38 minut, jako je tomu v tradiční celé sundo praxi, ale asi jen 20 minut.

Snažíme se v ní aplikovat předchozí zkušenosti z průpravných naciťovacích cvičení a klást důraz vždy na nějaký aspekt dechu nebo pozic tak, abychom jej prohloubili a zaintegrovali.

Sundo lze praktikovat ve všech věkových kategoriích, na všech úrovních, bez ohledu na počáteční fyzický stav.
Pokud jsou cviky obtížné, lze je přizpůsobit tak, aby byly aktuálně proveditelné.

Cvičení i praxe jsou bezpečné a mají velmi dobře strukturovanou metodiku.

Takto online lekce je výuková, slouží dobře těm, kdo chtějí postupně kultivovat své posturální a dechové zvyky a sundo si buď cvičí jako celou praxi sami nebo tuto lekci užívají jako light praxi bez nároků na zařazení do sundo systému. Užitek je jistý v obojím případě.

Pro účast na lekci potřebujete mít nainstalovaného zoom klienta – je to lehké:
https://zoom.us/download#client_4meeting – první modrý download úplně nahoře